خبر

ساخت وبلاگ

امکانات وب

به نقل از روزنامه شرق، عادل فردوسی‌پوری که تهیه‌کننده و مجری برنامه ۹۰ بود، با انتقادهای گزنده‌اش از مدیران فوتبال و افشاگری‌هایش درباره پشت‌پرده اتفاقات فوتبالی در ایران به یکی از محبوب‌ترین و جنجالی‌ترین مجریان تلویزیون در یکی، دو دهه اخیر تبدیل شده بود؛ اما تولید برنامه ۹۰ از اسفند سال ۱۳۹۷ قطع شد. بعد از ورود علی فروغی به‌عنوان مدیر شبکه سه سیما، جبهه‌گیری تندی علیه فردوسی‌پور و برنامه ۹۰ شکل گرفت.

فروغی برنامه ۹۰ را در میان موجی از انتقادات تندوتیز تعطیل کرد و باعث قطع همکاری عادل فردوسی‌پور با شبکه سه سیما شد. او بعد از تعطیلی این برنامه گفت عادل فردوسی‌پور از «مدار» خارج شده بود و داشت به الگوی بدی برای بقیه تبدیل می‌شد. گفته‌های فروغی این شائبه را ایجاد کرد که او مجری تصمیمی است که از بالاتر گرفته شده و شاید کمتر نقشی در اجرای این تصمیم داشته باشد.

کورسوهایی از امید به بازگشت

با وجود همه اینها همچنان بسیاری از دوستداران فوتبال و برنامه ۹۰ امیدوارند فردوسی‌پور بتواند بالاخره از سد موانع صداوسیما عبور کند و دوباره در جایگاه مجری محبوب‌ترین برنامه صداوسیما دیده شود. این امیدواری‌ها گاهی با اظهارنظرهایی که از طرف برخی مسئولان یا نمایندگان مجلس منتشر می‌شود بالا می‌گیرد.

همین هفته گذشته بود که نماینده مردم اردبیل در مجلس از دیدارش با رئیس صداوسیما خبر داد و گفت در این دیدار خواستار بازگشت عادل فردوسی‌پور به شبکه سه سیما شده است. حجت‌الاسلام سیدکاظم موسوی که در جلسه علنی مجلس صحبت می‌کرد، در تذکری شفاهی گفته بود در نشستی با رئیس سازمان صداوسیما، برگشت عادل فردوسی‌پور به برنامه ۹۰ شبکه سه را مطرح کرده و خواسته مکانیسمی برای این کار در نظر گرفته شود. او به رئیس سازمان صداوسیما گفته «ما که برای کاهش فشار اقتصادی و معیشتی مردم کاری انجام نمی‌دهیم، حداقل با بازگشت فردوسی‌پور به این برنامه کاری برای جوانان انجام دهیم».

درخواست هواداران از رئیس صداوسیما

در این میان هواداران فوتبال و عادل فردوسی‌پور هم بی‌کار ننشستند. آنها این روزها با راه‌اندازی کارزاری که بیش از چندین هزار نفر آن را امضا کرده‌اند و تعداد امضاهای آن به سرعت در حال افزایش است از پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، خواسته‌اند فردوسی‌پور را به برنامه‌های فوتبالی بازگرداند. در متن این کارزار با اشاره به فعالیت حرفه‌ای فردوسی‌پور نوشته شده: «آقای عادل فردوسی‌پور فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۷۲ با روزنامه‌نگاری در مجلات ورزشی شروع کرد و سپس در تلویزیون به‌عنوان گزارشگر ورزشی مشغول به کار شد. او پس از گزارشگری مسابقات فوتبال جام جهانی ۱۹۹۸ به شهرت رسید و در سال ۱۳۷۸ برنامه ۹۰ را برای بررسی فوتبال ایران طراحی و تهیه کرد. او تا سال ۱۳۹۷ که از سوی مدیریت شبکه سه کنار گذاشته شد، به اجرای ۹۰ پرداخت و این برنامه همواره از پرمخاطب‌ترین و بهترین برنامه‌های صداوسیما به‌ شمار می‌رفت».

امضاکنندگان این کارزار می‌گویند: «عادل فردوسی‌پور در میان شخصیت‌های تلویزیونی ایرانی از محبوبیت گسترده‌ای برخوردار است و عناوینی مانند بهترین گزارشگر فوتبال، بهترین مجری و بهترین چهره تلویزیونی را از جشنواره‌های مختلف دریافت کرده‌ است». آنها به گفته‌های جبلی استناد کرده‌اند که گفته بود: «هیچ مانعی برای حضور دوباره‌ فردوسی‌پور در سازمان صداوسیما نیست» و از او خواسته‌اند به این تقاضای هواداران فردوسی‌پور پاسخ دهد و «این مجری توانا دوباره به شبکه سه بازگردد و برنامه ۹۰ را اجرا کند».

وعده‌های پرابهام رئیس صداوسیما

رفتن عبدالعلی علی‌عسگری از سازمان صداوسیما به‌عنوان رئیس و جانشینی‌اش توسط پیمان جبلی به امیدواری‌ها برای بازگشت فردوسی‌پور به صداوسیما افزود.

با وجود ادعای سازمان صداوسیما درباره بلامانع‌بودن بازگشت فردوسی‌پور به این سازمان برای اجرای برنامه‌های ورزشی، اما همچنان بازگشت او در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. سازمان صداوسیما بعد از لغو ساخت برنامه 90، برنامه فوتبال برتر را جایگزین این برنامه کرد که محمدحسین میثاقی آن را اجرا می‌کند. با اینکه این برنامه هرگز نتوانست محبوبیت برنامه ۹۰ را به دست آورد، اما گویا راه و روش میثاقی برای اجرای برنامه فوتبال برتر به مذاق مدیران سازمان صداوسیما بیشتر خوش می‌آید و دیگر نیازی به اجرای دوباره برنامه ۹۰ نمی‌بینند.

درخواست هواداران فوتبال و عادل فردوسی‌پور از سازمان صداوسیما تا به حال با چندین واکنش از طرف رئیس این سازمان مواجه شده که بیشتر به کلی‌گویی‌های درباره حفاظت از «سرمایه‌های انسانی» و «صیانت از چهره‌ها» ختم شده است. این شرایط پرابهام و موضع‌گیری‌نکردن صریح سازمان صداوسیما درباره آینده فردوسی‌پور در این سازمان هوادارانش را کلافه کرده است. آنها در نهایت امیدوارند با کارزاری که به راه‌ انداخته‌اند بتوانند صدایشان را به گوش مدیران صداوسیما برسانند؛ مدیرانی که گویا چندان علاقه‌ای هم به شنیدن این صداها ندارند.

خبر...
ما را در سایت خبر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : آخرین خبر بازدید : 274 تاريخ : دوشنبه 18 بهمن 1400 ساعت: 13:41

اصل مسئولیت یکپارچه اصلی

اولین اصل جامد، اصل مسئولیت یکپارچه است که به عنوان SRP نیز شناخته می شود. طبق اصل SRP، برای هر دسته نباید بیش از یک دلیل برای تغییر وجود داشته باشد. توجه داشته باشید که در انگلیسی کلمه مسئولیت به معنی پروژه و کلمه single به معنی یک است.

این بدان معنا نیست که هر گروه فقط یک راه می تواند داشته باشد، بلکه همه اعضای آن گروه، مجموعه ای از ویژگی ها، روش ها و رویدادهای گروه، باید با هدف اصلی آن گروه مرتبط باشد. اگر می بینید که کلاس کار زیادی انجام می دهد، باید از فناوری Refactoring مانند استخراج کلاس برای تقسیم کلاس به دسته های کوچکتر استفاده کنید.

اصل باز اصلی

قانون دوم SOLID، اصل بسته باز است که به عنوان OCP نیز شناخته می شود. بر اساس این اصل، موجودیت‌های درون نرم‌افزار شامل دسته‌ها، ماژول‌ها، توابع و غیره باید برای گسترش باز و بدون تغییر باشند. از آنجایی که قانون بسته است، کد داخل آن باید تغییر کند تا هنگام طراحی و آزمایش المان، خطاها تصحیح شود.

با این حال، بخش Open این قانون باید بتواند کد (Functionality) را به کد موجود شما اضافه کند تا توابع جدید اضافه شود، بنابراین طبق اصل OCP برای پیاده سازی توابع جدید نیازی به اضافه کردن کد ندارید. اما باید یک کد جدید بنویسیم.

اصل جایگزینی لیسکوف

سومین اصل از پنج اصل SOLID، اصل جایگزینی Liskov است که به اختصار LSP نیز شناخته می شود.

بر اساس این اصل، توابعی که به چندین کلاس پایه نیاز دارند که از نشانگرها استفاده می کنند، باید بتوانند به جای دانستن کلاس پایه، از آن گروه های کلاسی از کلاس ها استفاده کنند.

به عبارت ساده، اگر کد شما برای انجام کار به یکی از کلاس های پایه نیاز دارد، می توانید به جای آن از یک کلاس فرعی استفاده کنید.

 کلاس پایه و زیر کلاس کلاس های مرتبط با ارث هستند. همانطور که می دانید وراثت یکی از مهمترین اصول در برنامه نویسی و طراحی شی گرا است.

طبق اصل LSP، اگر یک کلاس مربوط به کلاس دیگری ایجاد کنید، باید بتوانید این شی را با یکی از کلاس های به ارث رسیده از کلاس اصلی به کلاس مربوط به کلاس جایگزین کنید. در این راستا اولین کلاس باید بتواند بدون هیچ مشکلی کار خود را با Sub-class اختصاص داده شده انجام دهد. به عبارت دیگر، اگر کلاس اول که دارای کلاس اتصال دوم است، نیاز به بررسی و درمان نوع اتصال خود داشته باشد، این اصل LSP را نقض می کند و باعث بروز خطاها و مشکلات زیادی می شود.

اصل جداسازی رابط اصلی

قانون چهارم SOLID اصل جداسازی رابط است که به اختصار ISP نیز نامیده می شود. این قانون بدین معناست که وقتی گروهی را به گروه دیگری اختصاص می دهید، تعداد اعضای آن گروه باید به حداقل برسد. اگر اصل ISP اجرا نشود مشکلات زیادی ایجاد می کند.

یک گروه کوچک از ویژگی و متدهای یک کلاس دیگر استفاده می کند. با افزایش این تعداد، اصطلاحاً «پیوستن مؤثر» بین دو گروه نامیده می شود. بر اساس اصل ISP، گروه‌های بزرگ مرتبط با مبادله این روابط کوچک به گروه‌های کوچک اجازه می‌دهند تا با اجرای روابط کوچک، و همچنین افزایش و استفاده مجدد از ادغام‌های رایگان، با هم رشد کنند.

اصل وارونگی رابطه

پنجمین اصل SOLID اصل وارونگی ارتباطات است که به نام DIP نیز شناخته می شود. اصل DIP از دو جمله تشکیل شده است که در جمله اول بیان می شود که واحدهای سطح بالا نباید تابع واحدهای سطح پایین باشند، بلکه هر دو باید در معرض انتزاع باشند. در جمله دوم، چکیده ها نباید به جزئیات بستگی داشته باشند، بلکه باید به انتزاعات جزئیات بستگی داشته باشند.

 بر اساس اصل DIP، زمانی که اتصالات بین دسته ها باشد، این اتصالات نباید مستقیماً بین دسته ها باشد، بلکه باید از طریق Abstraction پیاده سازی شوند. با این کار کد Fragile یا کد Fragile که در ابتدای این درس در مورد آن صحبت کردیم کاهش می یابد. توجه داشته باشید که اصل DIP ارتباط بسیار نزدیکی با مفهوم تزریق اتصال در طراحی مبتنی بر شی دارد.

.

خبر...
ما را در سایت خبر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : آخرین خبر بازدید : 2446 تاريخ : دوشنبه 18 بهمن 1400 ساعت: 13:40